nirvana dvě

14. října 2007 v 18:29 | Mr.tom |  Rock
tohle sem zkopčil z rocktime je to dost zajímaví
Tento týden jsem zjístil celkem zajímavou skutečnost a to, že se před
Nirvanou takovou jakou ji my všichni známe byla ještě jedna.
Tu už předpokládám tolik z vás nezná. Rozhodl jsem se, že o ní něco zjístím. Je jasné, že na internetu bych se ničeho nedobral, tak jsem začal literatůrou. První a zároveň poslední zmíňku jsem našel v Enciklopedii Rock & Pop. Právě odtud bude následující stručná historie a Diskografie skupiny.

Nirvana

1. George Alex Spyropoulus |kytara, zpěv|
Campbell-Lyons |kytara, zpěv|
2. Ray Singer |kytara|
Brian Henderson |baskytara|
Michael Coz |viola, lesní roh|
Sylvia Schuster |cello|

Londýncká skupina řazená své doby k soft rocku. Původně se
jednalo o duo tvořené písničkáři Georgem A. Spyropoulusem a P.
Campbellem Lyonsem .

Zajímavé album The Story Of Simon Simopath natočili
už v rozšířené sestavě(2). Uznání kritiky sklízí balada Pentecost
Hotel. Kapela se po vydání této balady rozpadá a album Dedicated To Markos III vzníká pouze v základním složením. Po albu Local Anestetic

odchází i George A. Spyropoulus (později se věnoval filmu) a pod
hlavičkou Nirvany zůstává dám P. Campbell. V roce 1972 se i on
rozhoduje pro solovou kariéru (vlastní album: 1973, 81, 82). Dvojce
G.A.Spyropoulus a P.Campbell posléze opět spolupracují při tvorbě
muzikálů .

Diskografie:
1. The Story Of Simon Sinopath (1967, Edsel)
2. All Of Us (1967, Island-Edsel)
3. Dedicated To Markos III (1969, Canyon)
4. Local Anestetic (1971, Vertigo-Canyon-Repertoires)
5. Song Of Love And Praise (1972)
6. Black Flower (1987, Edsel, už vydané písně plis archivní materiál)

Známá je také kompilace Traveling On A Cloud z let 1967-1969
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Lůca♥ Lůca♥ | Web | 14. října 2007 v 18:31 | Reagovat

Ahojky pls! hlásneš pro mě v soutěži o nej blog? jsem tam jako Lůca♥ odkázek je v okínku web předem mocmoc díky za hlas

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama